Insändare

Hela Region Skåne är sjukt

Nu får det vara nog med sandlådelekandet inom Region Skåne – byt ut hela ledningen, ta hem sjukhuschefen till Trelleborgs lasarett och återgå till hur det en gång var.
Insändare • Publicerad 1 juli 2014
Förr var lasarettet i Trelleborg ett mönstersjukhus, men nu plockas det sakna men säkert ner bit för bit, skriver LL Abrahamsson.
Förr var lasarettet i Trelleborg ett mönstersjukhus, men nu plockas det sakna men säkert ner bit för bit, skriver LL Abrahamsson.Foto: Foto: Claes Nyberg

Då var lasarettet i Trelleborg ett mönstersjukhus, men nu plockas det sakna men säkert ner bit för bit.

Vi patienter är människor som behöver vård och trygghet, vi ser vad som händer med vårt tidigare så fina sjukhus. Vi är sjuka, men inga idioter om ni i styrelsen trodde det. Sluta att spara på vår vårdpersonal, öppna ögonen och satsa i stället. Spara i stället på alla dessa småchefer och ge pengarna till sjukvården.

Jag har varit patient på Trelleborgs lasarett i över 30 år, så jag ser vad som hänt och händer där. Jag var borta från kommunen i fem år och bodde i Östergötland, men flyttade hem igen, mycket på grund av den fina och omsorgsfulla vård man då fick i Skåne och på Trelleborgs lasarett. Nu finns nästan inget kvar av det. Eftersom jag har reumatisk ledvärk så kommer jag i kontakt med många olika avdelningar inom vården och ser hur det har blivit. Man blir ju sjuk bara av oro över hur vården blivit.

Det senaste är att de ska dra ner på ortopedtekniska Aktiv som kommer en dag i veckan från Malmö till Trelleborg och hjälper oss med hjälpmedel, till exempel specialgjorda skor till våra sjuka fötter. Motiveringen till detta sägs vara lokalbrist, det är ju skrattretande att höra, skäms på er! Det är på ren svenska skitprat.

Som reumatiker är det viktigt att hålla leder och muskler igång, så gått det går, men i våras så slutade min sjukgymnast på sjukhuset och jag stod där utan den viktiga träningen.

Vi är många som inte har den plånboken som ni som bestämmer över våra liv har. Det är både jobbigt och dyrt att vara kroniskt sjuk. Men jag lyckades komma till en ny, kär sjukgymnast, men hon är så jäktad så man ser bara ett vitt sträck. Man blir arg och ledsen att se hur de går på knäna på för att få ihop det.

Höj skatten och ge vårdpersonalen lön och arbetsro, så att patienterna kan känna trygghet igen och se lugn och leende personal igen.

Det krävs yrkesvana till allt i dag, till och med för att rensa ogräs i kommunens rabatter, men det verkar inte som om att det krävs och behövs yrkesvana för att styra över en sådan viktig sak som vår vård, hela Region Skåne är ju sjukt.

Ta ert ansvar nu. Sluta spara på sjukvården. Rör inte vårt sjukhus. Alla ska kunna få vård.

Vi är många som inte har "feta" löner, så som politiker och de styrande cheferna har. Se människorna och inte bara pengar.

Nilla Olsson
LL Abrahamsson, arg, orolig och upprörd patient
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.