Insändare

Hela kommunens välfärd

Insändare • Publicerad 30 augusti 2005

Svar till Sven Lindkvist (s) och Mats Sjölin (v) (den 29 augusti).

Socialdemokraterna och vänstern menar i sin insändare att moderaterna skär bort fem miljoner kronor i lönekostnaderna för grundskolan, vilket är en sanning med stor modifikation.

Nyckeltalen från skolförvaltningen som visar budgeterade förändringar i barn/elevantal mellan 2005 och 2006 talar sitt språk: Förskola +100, Barn i Familjehem –30, Fritidshem +15, Grundskola –274, Förskoleklass –35 och särskola -15.

Vårt förslag om att hålla budgeten inom tilldelad ram skall ses utifrån dels utifrån skolnämndens behov och dels med hänsyn till kommunen som helhet. Vår bedömning är i motsatts till majoritetens förslag att det är fullt möjligt att omfördela resurserna utan att detta drabbar eleverna. Kalkylerad kompensation för löneökningar 2006 om cirka +21 miljoner kronor får Skolnämnden via en central pott vilket får ses som ett betydande tillskott, detta nämner inte insändarskribenterna.

Socialdemokraterna och vänstern kör med klassisk överbudspolitik, deras representanter i skolnämnden i Trelleborg utgör inget undantag från regeln.

Helheten för kommuninvånarna är med i moderaternas budgetförslag i skolnämnden, vi ser inte endast till behoven för förskolan och grundskolan. Resurserna skall även räcka till de andra verksamheterna inom gymnasieskolan, vård och omsorg, individ och familj, med flera. Vi ser till hela kommunens välfärd.

Vi ser inte heller hur en höjning av kommunalskatten skulle gagna Trelleborgs invånare eller kommunens framåtskridande.

Moderaterna gör skillnad genom att ta ansvar för helheten, där det skall ges utrymme för en tryggad privat ekonomisk utveckling för kommuninvånarna.

Bengt Gunnarsson,

Anneli Sonesson, Siv Jönerup

moderata gruppen i skolnämnden, Trelleborgs kommun

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.