Annons
Insändare

Heja Statsministern!

Ska man tro alla tyckare till människor så var statsministerns uttalande om etniska svenskar ett gräsligt påhopp, feltramp, och något som kommer att gynna SD, kanske.
Insändare • Publicerad 25 maj 2012

Men i många stugor runt om i landet sitter det tyckare, människor som faktiskt hurrar över en del av talet, statistiken, siffrorna som lades fram, med andra ord arbetslöshetens fördelning.

Ordvalet var fel, helt klart, detta tar jag helt avstånd ifrån.

Annons

Etniska svenskar, detta ordval kan man tycka till om, så gör jag, men samtidigt blundar jag inte för verkligheten.

De flesta människor, alla pressgubbar och andra medier har tydligen missat det nyligen lanserade begreppet "fakta". Det vill säga fakta som förvisso är sanna, men ytterst obehaglig för de inblandade och utpekade.

Det ni alla missar är att statsministern enbart reflekterade över verkligheten utan att lägga någon egentlig värdering i det. Arbetslöshet existerar oavsett hur ni än staplar upp dessa siffror.

Man måste fråga sig vad dessa liberaler är så rädda för?

Statsministern råkar försäga sig och berätta vad alla egentligen vet om, svenskar som etnisk grupp existerar. Allsköns tyckare får vansinnesutbrott.

Sverige är knäppt.

Det troliga är att Statsminister Reinfeldt helt enkelt försökte beskriva verkligheten så som han uppfattar den utan att riktigt förstå hur knäpp svensk media är. Hans brott är ju egentligen ingenting alls. Påpekar att svenskar oftast har jobb och att vi därför bör fokusera på de grupper som inte har det.

Statsminister Reinfeldt är en fanatisk invandringsförespråkare. Tro inget annat.

Statsministern säger det varje människa på jobbet, fikarummet, middagen eller fredsfesten säger inom fyra väggar. Hycklare skulle jag vilja säga till er alla, skäms ordenligt.

Till alla andra som lyckades fånga ett felaktigt ordval från vår statsminister, förstår att detta är ert jobb, men att gå så långt som ni nu gör förstår jag mig inte på.

Tänk till – varför inte vara mer på hugget, förslå idéer, lämna in förslag till en bättre utsikt för dessa arbetslösa, börja med att ringa runt till företag, hör om dessa kan ta till sig en eller två personer, kanske för vidareutbildning på deras bakgrund tidigare utbildning.

Nilla Olsson
Sörby 172
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons