Annons
Insändare

Hatten av för soppköksvolontärerna

Efter en del skriverier och uttalande från bland andra kommunalrådet Mikael Rubin (M) besökte jag idag Stortorget och soppköket.
Publicerad 12 augusti 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Soppköket på Stortorget.
Soppköket på Stortorget.Foto: Mandus Örarbäck

Hatten av för dessa otroliga skickliga volontärer som med elegans serverade de behövande.

Det var en rejäl samling som hade detta behov, därför har jag svårt att förstå kommunstyrelsens ordförande Rubin när denne uttalar sig om att soppkök hör inte hemma i Trelleborg.

Annons

Detta engagemang av frivilliga, som ställer upp och servar dessa personer, gör inte Trelleborg till något annorlunda än alla andra städer.

Dessa finns i varje stad. Man kanske istället borde tänka efter lite till och fråga de styrande varför dessa finns, vad kan vi erbjuda dessa för att visa andra städer att vi bryr oss?

Istället trampar man ner denna underbara välgörenhet för andra än sig själva. Detta kallas mänskligt beteende och har tydligen ännu inte infunnit sig i kommunhuset och hos dess folkvalda styrande.

Det som förvånar mig lite är ändå att det tydligen finns en hel del personer som faktiskt behöver hjälp. Det var idag ganska så mycket folk kring detta serveringstält med ständigt leende volontärer.

Så mitt förslag till de folkvalda och styrande i Trelleborgs kommun: Sätt er ner med dessa människor, tala med dem, fråga vad kan ni styrande kan göra för att förbättra deras dag. Det är den enda vägen att komma fram. Just nu går ni tvärt emot allt som handlar om värme, mänsklighet och sunt förnuft.

Sten Grönberg

Annons
Annons
Annons
Annons