Annons
Insändare

Har VOMS för mycket pengar?

Den 31 januari skriver Sverigedemokraten Helmut Petersen att han anser det är ingen hejd från Alliansens och Socialdemokraternas sida i att spara pengar på våra äldre i kommunen.
Insändare • Publicerad 4 februari 2009

Så kan vara fallet, men Helmut får förklara sig lite bättre vad han menar med detta. För vi Socialdemokrater argumenterade i nämnden för en förlängning av dagens fungerande färdtjänst och mot upphandling. Du däremot bäste Sverigedemokrat Helmut Petersen satt på senaste VOMS-sammanträdet hela tiden och sa inte ett skvatt. Men nu på TA:s insändarsida är du förbaskad duktig.

Vad gäller att spara pengar, så är min fråga hur mycket Helmut själv bidrar till att spara på de arvoden han tar ut som fritidspolitiker.

Annons

Kan Helmuth Petersen förklara för mig och alla andra varför han tar ut ersättning för förlorad arbetsförtjänst nästan dygnet runt? På senaste VOMS sammanträdet begärde Helmuth ersättning för förlorad arbetsförtjänst och begärde ersättning för 70 km resa. Likaså kan Helmuth förklara för mig och alla andra varför han tar ut ersättning för förlorad arbetsförtjänst på VOMS beredningsmöten som börjar 18.30 på kvällen? Då jag är inne på VOMS beredningsmöten så kan jag passa på fråga ordförande Per Grönlund (SPI) och Marianne Ohrlander (M) varför de har inbjudit Helmut Petersen att deltaga på VOMS beredningsmöten?

Han är inte vald av kommunfullmäktige att sitta i beredningen utan inbjuden enväldigt av Per Grönlund och Marianne Ohrlander.

Har VOMS så mycket pengar att ni kan ta er själva friheten bjuda in Helmut Petersen? Så att Helmuth därefter kan ta sig friheten ta ut ersättningar för förlorad arbetsförtjänst och resor hur som helst och tvivelaktigt. Om Per Grönlund och Marianne Ohlander anser att VOMS har så mycket pengar att slösa på mötesarvoden, varför inte bjuda in alla ordinarie ledamöter i VOMS till beredningsmöten?

Vidare skriver Helmut om "parboendegarantin" som han anser för övriga

ledamöter är en fantasi. Detta är ingen fantasi och finns indirekt redan nu, när behovet och önskemålet uppstår så löser socialförvaltningen detta enskilt. Så om det blir till exempel så att Helmuts fru behöver vård och omsorg på ett särskilt boende och Helmut vill bo med sin fru. Så sätter vi in en extra säng till Helmuth (kan vara fullt möjligt) inne på hans frus boenderum. Då kan ju och har Helmut möjlighet att hjälpa till sköta och ta hand om sin fru om han så vill. Är det detta som Helmut Petersen är ute efter?

Nej här sätter jag stopp och tänker inte ägna någon mer tid åt bästa Sverigedemokraten Helmut Petersen. Det Helmuth sysslar med är rena rama populismen på högsta nivå och Helmut bryr sig inte det minsta de gamlas bästa. Utan det enda han bryr sig om är sig själv och fylla på sin börs.

Gode Gud, ge mig tålamod - men gör det fort så jag kan begripa vad Alliansen, ordförande Per Grönlund, Helmuth Petersen och Marianne Ohrander sysslar med.

Tome Krstevski (S), ledamot VOMS
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons