Annons
Insändare

Har våra poliser gett upp?

Vi var ute och körde västerut på Hedvägen onsdagen den 17 februari klockan 15.30 och vi hamnade då bakom en polisbil. Bakom oss låg en grå Volvo V70. Polisbilen stannade för rött vid väg 108 och skulle precis som vi köra norrut på väg 108 ut ur Trelleborg. Det blev grönt och alla tre bilarna svängde, accelererade och kom upp i cirka 70 km. Jag satte farthållaren på 70 och polisbilen accelererade lite till och höll enligt min uppskattning cirka 72 km/h. Den grå Volvon bakom oss låg precis bakom oss och var helstirrig...
Insändare • Publicerad 2 mars 2010

När vi passerat korsningen vid Söderslättshallen, så tappade föraren i Volvon bakom oss tålamodet. 70 km/h var inte tillräckligt snabbt för denne, som direkt efter ett möte kastar sig ut och gör en omkörning i uppskattningsvis 90-100 km/h. Volvon kör alltså om både oss och polisbilen precis innan rondellen och får klämma sig förbi polisbilen för att inte köra in i rondellen. Volvon kör då samtidigt över två heldragna linjer, fortsätter genom rondellen och sladdar till lite innan den försvinner norrut på väg 108 i hög hastighet. Min uppskattning är minst 100 km/h, på en 70 väg, framför en polisbil! Vad gör polisen då? Ingenting, absolut ingenting! Polisbilen tuffar på i 70-72 km/h framför oss och är helt passiv inför Volvoförarens vansinnesomkörning...

Vilka signaler ger detta till oss medborgare egentligen? Varför agerade inte polisen?

Annons

Man kan ju bara spekulera i anledningen till polisens passivitet; civil polis i den grå Volvon, föraren en kollega/kompis (hemska tanke), eller dispens att köra som en galning så att man lät detta passera obehindrat?

Var detta kanske bara en förklädd polisbil, eller en attrapp i besparingstider?

Jag skulle gärna vilja ha svar direkt av de berörda poliserna och en förklaring till det som hände, samt varför man agerade helt passivt vid denna incident? Vågar polisen inte ingripa längre, eller vad är det frågan om?

Som vi alla vet, så är väglaget just nu inte det bästa heller och vid tillfället var det inte nådig att köra på med snödrev, hård is på körbanan och drivbildning... Har polisen gett upp?

P.S. Både polisbilen och den grå Volvon hade väl synliga registreringsskyltar.

Fotnot. Polisen har erbjudits möjlighet att bemöta insändaren men avstått.

Nilla Andersson
Ruben
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons