Insändare

Har politikerna verkligen tänkt till?

Nu är politikerna igång igen och leker med våra skattepengar.
Insändare • Publicerad 28 november 2011

Man har beslutat att två busslinjer ska läggas ut på entreprenad fast det blir nästan en miljon dyrare än att ha egna bussar i kommunal regi. Har politikerna verkligen sett över konsekvenserna detta kan få ordentligt? Jag ser ett stort problem i flexibiliteten som jag måste dela med mig av.

När Väståkraskolan hade friluftsdag i Gabeljungskogen i höstas öppnade sig himlen och alla blev genomvåta. Rektorn valde att skicka hem ungdomarna tidigare eftersom det hade varit omänskligt at låta dem vara kvar i skolan. Detta fungerade tack vare egna chaufförer på ett bra sätt. Eftersom de är ett arbetslag samarbetade de och fick med alla ungdomar på en tidigare avgång, den för de mindre barnen. Detta genom att man kastade om hållplatser och planerade om turerna. Som jag ser på det kommer det bli omöjligt att lösa en sådan situation med en buss på entreprenad som endast kör linjen som är förutbestämd. Jag hoppas att föräldrar till bussåkande barn samt till alla barn som åker buss under sin skoldag engagerar sig! Även om barnen går till skolan kan det hända att de åker buss till badhuset, gymnastik eller språk. Vill vi ha våra personliga chaufförer kvar som vi litar på och som känner barnen eller ska vi låta vem som helst köra dem? Jag hoppas att politikerna förstått att det kan vara en liten sexåring som ska åka med en okänd chaufför på mörka vintergator och känna sig trygg.

Nilla Olsson
Mamma till barn på skolan i Anderslöv
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.