GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Har kommunen köpt en engelsk gris i säcken?

På ledarsidan i Aftonbladet (den 26 juli) står det att Internationella Engelska skolan, IES, får avslag på sin ansökan om att öppna nya skolor i Göteborg, Norrtälje, Huddinge och Uppsala-Bro.
Publicerad 4 augusti 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Peter Svensson funderar kring Internationella Engelska skolans etablering i Trelleborg.
Peter Svensson funderar kring Internationella Engelska skolans etablering i Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

Enligt skolinspektionen har inte IES lämnat in tillräckliga uppgifter om elevprogram vilket det tidigare varit si och så med.

Nuvarande styre i Trelleborgs kommun har välkomnat etableringen av IES och skrivit avtal om mångmiljonbelopp i hyressubventioner under lång tid.

En ny fin skola har byggts på bland annat annat den mark som Pingvin Rugby sedan många år hållit till på med sina breda verksamhet som sysselsatt inte minst massor av barn och ungdomar.

Föreningen som åsidosatts från kommunen går en mycket osäker framtid till mötes, bortkörda från sin hemmaarena utan en ny som kommunen utlovat tappar man både publik och aktiva.

”Nuvarande styre i Trelleborgs kommun har välkomnat etableringen av IES och skrivit avtal om mångmiljonbelopp i hyressubventioner under lång tid.”
Peter Svensson

Här skulle man vilja höra fritidsnämndens ordförande svar, hur kunde det bli så här?

I ett extrainkallat kommunfullmäktigemöte som bara handlade om IES etablering och kommunens åtagande framkom mängder av oklarheter.

Vad har styret lovat IES, under hur lång tid sträcker sig subventionen av hyran med mera, frågor som styret inte kunde redogöra för vid mötet.

Peter Svensson