Insändare

Har dina barn tid att bara vara barn?

Insändare • Publicerad 8 november 2007
Ingen vet bättre än Du, vad dina barn behöver för att kunna känna sig trygga, skriver insändarskribenten i ett inlägg om vårdnadsbidraget. ARKIVBILD: TOMMY SVENSSON
Ingen vet bättre än Du, vad dina barn behöver för att kunna känna sig trygga, skriver insändarskribenten i ett inlägg om vårdnadsbidraget. ARKIVBILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

Ingen vet bättre än Du, vad dina barn behöver för att kunna känna sig trygga.

Därför jobbar vi kristdemokrater hårt för att vi även i Trelleborgs kommun skall införa vårdnadsbidraget.

Med vårdnadsbidraget kan Du tillbringa mer tid med dina barn. Det blir ett fint komplement till förskolan och vi får en barnomsorg som utgår från alla barn och föräldrars olika behov.

Om barnen får mer av föräldrarnas tid, vet och förstår de att de är viktiga. Med hjälp av vårdnadsbidraget kan föräldrar välja om de vill förlänga föräldraledigheten eller gå ner i arbetstid. Vårdnadsbidraget är den pusselbit som behövs för att ge lite mer utrymme under en pressad, men betydelsefull och rolig tid i livet.

Ökad valfrihet ger ökad handlingsfrihet men valfrihet handlar också om frihet att leva ett liv där individen råder över sin egen tillvaro. Vårdnadsbidraget är en sann rättvise- och valfrihetsreform, som ger ett litet, men ett viktigt stöd till de familjer som väljer att tillbringa mer tid med sina barn.

De stora vinnarna blir barnen och deras föräldrar.

Roland Hansson (kd)

kommunfullmäktige ledamot

1:e vice ordförande

skolnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.