Annons
Insändare

Här är det gott att vara

Jag tycker uppriktigt synd om Kjell Bergman i Smygehamn.
Insändare • Publicerad 17 september 2014

Han gnäller, ironiserar och förfasar sig ideligen över våra politikers inkompetens och hur hemskt vi har det här i vårt lilla samhälle. Han verkar helt sakna förmågan att se och njuta av allt det underbara som naturen har att erbjuda oss som bor här. Själv tycker jag att detta är himmelriket på jorden.

Är oändligt tacksam för varje dag som jag får vara frisk, kan ta med hunden på långpromenader i byn, gå längs kusten bort mot fyren och ut på landet vid åkrar och ängar eller bort mot kalkugnarna och glädjas åt djurlivet, naturens skiftningar, himlen och havet.

Annons

Måste allting vara så förbaskat perfekt och välorganiserat? Kommunens personal gör vad de kan för miljön här ute med de resurser de har. All heder åt dem! Sörjan i hamnen är ett problem, men det är väl knappast Moderaternas eller Bingsgårds fel att det finns tång i havet. Och hur kan man gnälla över toaletterna i hamnområdet som ”udda” och ”stilmässigt ej passande”? Man tar sig för pannan. Nu står ju det efterlängtade dasset där. Som jag ser det pryder det sin plats och fyller sin funktion. Se det positiva.

Själv har jag bävat när jag läst om alla vidlyftiga och orimliga planer över hur hamnområdet skulle kunna ”förbättras” Det enda förnuftiga hittills såg jag i en insändare för någon vecka sedan och det var ett förslag om en minigolfbana i närheten av kiosken. Det klart bästa förslaget hittills!

Bergmans dystra bild av Smygehamn stämmer inte överens med min och förmodligen inte med turisternas heller eftersom de vallfärdar hit år efter år.

Nilla Olsson
Birgitta Bäckström, Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons