Annons
Insändare

Har alla tappat sitt sunda förnuft?

Jag sitter på morgonbussen från Trelleborg på väg in till Malmö.
Insändare • Publicerad 2 juli 2013

I korsningen i riktning från Södervärn kommer ambulans med blåljus och tuta på för att svänga höger. Då kommer en kille i företagsbil med tydlig logga på bilen i full fart i den filen som ambulansen svänger in i och vägrar stanna. Detta slutar med panikbromsning från båda och killen i företagsbilen har mage att räcka finger till ambulansföraren!

Vad har hänt med respekten i detta land? Har alla tappat sitt sunda förnuft? Och hur tänker man som bilförare när man räcker finger till ambulansförare som faktiskt är på väg någonstans för att rädda liv? Man tänker tydligen inte alls på att man själv eller någon anhörig kanske kan behöva en ambulans någon gång. Jag kan inte annat än att känna mig rädd inför denna utveckling. Jag blir förbannat upprörd och samtidigt uppgiven. Hur kan man påverka detta? Bilföraren åker ju bara vidare och fortsätter sin dag. Jag har i alla fall försökt genom att dela med av denna händelse som förhoppningsvis fungerar lite som ringar på vattnet.

Nilla Olsson
Åsa Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons