Annons
Insändare

Hamnområdet behöver grovstädas

Inför en ny turistsäsong vid Smygehuk och i Smygehamn behövs en grovstädning av hamnområdet.
Insändare • Publicerad 13 april 2011

Två flaggstänger som inte varit använda på många år kan tas bort. En väster om kaféet och en intill postens brevlåda. De är ganska hårt angripna av rost.

På före detta bilverkstadstomtens östra del finns två gamla belysningsstolpar och en annan skyltstolpe. Skrot som kan tas bort. På södersidan av tomten finns ett staket som delvis är uppmurket och har ramlat. Kring hamnområdet ligger en del trasiga lastpallar och annan bråte som hör hemma på tippen.

Annons

De grå bänkarna som har stått ute hela vintern försvann när det började våras. Märkligt! Hoppas att de kommer tillbaka nymålade.

Att åtgärda ovannämnda brister kostar nog inte någon stor summa men skulle öka trivseln för turister och ortsbefolkningen.

Inne i samhället är några vägar i mycket dåligt skick. I synnerhet Idrottsvägen och Västanväg. Vad ska hända med bron över Äspöbäcken? En ny bro skulle vara välkommen av många strandvandrare.

Hoppas något sker innan våren har övergått till sommar.

Statens kassakistor är ju rätt så välfyllda, några slantar kanske kan hamna till hjälp i Sveriges sydligaste kommun?

Nilla Andersson
ESHÅ
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons