Annons
Insändare

Hamnen ligger fortfarande mitt i stan

Att hamnen är felplacerad ur strategisk och praktisk synvinkel är sedan länge ett känt faktum.
Publicerad 11 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att som vissa politiker mena att hamnen flyttar bort från stan i och med flytten österut, är som att totalt sticka huvudet i sanden, anser skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Att som vissa politiker med flera nu menar att den flyttar bort från stan i och med flytten österut, är som att totalt sticka huvudet i sanden. Hamnen ligger fortfarande centralt placerad mitt i stan med allt negativt som det innebär.

Boende på väster är dödligt trötta på alla lastbilar som passerar förbi i tusental längs med infarten in till hamnen. Jag har full förståelse för deras frustration, jag känner många som bor längs Stavstensvägen och lider med dem när de berättar att det inte går att sitta på uteplatserna för allt buller och alla avgaser lastbilarna ger ifrån sig.

Annons

Som de flesta som är någorlunda insatta i debatten kring hur lastbilstrafiken skall dras in till hamnen vet, så har våra "kloka" politiker i kommunfullmäktige fattat beslut om en östlig hamninfart. Självklart så skulle detta drabba alla oss som bor på öster på ett oerhört negativt sätt, vi skulle få all den skiten som drabbar de stackars västerborna i dag, vad värre är vi skulle också bli av med en del av våra fina stränder, gångstråk med mera.

Politikernas felbeslut när det gäller östlig hamninfart har redan drabbat oss på öster negativt, och då tänker jag på alla som redan tvingats bort från sina hus och hem för att bereda möjlighet för vansinnesbeslutet om en östlig hamninfart.

Dagligen promenerar vi förbi förtidsinlösta hus som nu har stått tomma i flera år och bara förfaller, skrämmande! Inlösen av dessa samt kosmetiskt underhåll i form av skötsel såsom gräs- och häckklippning har kostat uppåt 100 miljoner.

”Politikernas felbeslut när det gäller östlig hamninfart har redan drabbat oss på öster negativt, och då tänker jag på alla som redan tvingats bort från sina hus och hem för att bereda möjlighet för vansinnesbeslutet om en östlig hamninfart.”
Peter Svensson

Två frågor riktade till dig Mikael Rubin (M) eftersom du är en av de främsta förespråkarna för en östlig hamninfart:

Vad kommer kostnaden att bli ytterligare för att riva dessa fastigheter, räcker det med 100 miljoner till?

Kommer du själv att sitta bakom spakarna när maskinerna tar sig an husen och jämnar dem med marken? Du har ju en förkärlek till att synas i grävfordon, eller med spade i handen och skyddshjälm på huvudet.

Gudskelov så har arbetet med östlig hamninfart och ringväg avsedd för tung lastbilstrafik pausats på obestämd tid, tack vare kloka instanser från Trafikverket och länsstyrelsen som motsatt sig dessa vansinnesplaner. Att låta tusentals tunga lastbilar köra flera kilometer extra runt hela Trelleborg, borde alla inse vara förödande för miljön, även hen som skriver en massa insändare i TA och påstår motsatsen.

Därmed kan alla boende kring Trelleborg, och norröver andas ut ett tag till, så länge de slipper en flerfilig ringväg avsedd för tung trafik.

Skänker också en tanke till er som ännu inte gått med på att köpas ut av kommunen, till exempel Mellanköpingeborna, ni klarar er också ett tag till och slipper ha Rubin dånande runt husknuten i en stor grävmaskin.

Peter Svensson, Kullagrundsgatan

Annons
Annons
Annons
Annons