Annons
Insändare

Hamnen ett kärt besvär!

Jag sitter på Pågatåget på väg mot Malmö. Jag ser ut över de vackra fälten som breder ut sig i solskenet. Jag färdas både i avstånd och i tanken.
Publicerad 17 september 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det röriga spårområdet och får skribentens tankar att gå till hamnen som har debatterats en hel del.
Det röriga spårområdet och får skribentens tankar att gå till hamnen som har debatterats en hel del.Foto: Heiko, Junge

Nyss var vi på en annan etapp av resan, det röriga spårområdet och då gick mina tankar till hamnen som har debatterats en hel del. EMWE längtar tillbaka till hamnen som den var när han var grabb och man kunde gå ner och fiska och jag tänker det skulle väl vara mysigt med en fin strandpromenad så där som på Mallis. Där kunde ju palmerna stå, men det går ju inte. Trelleborgs hamn är en arbetsplats. Där skall människor och gods transporteras hit och dit med båt, tåg, långtradare eller bil. Det måste rent logistiskt se ut som det gör om det skall fungera och jag tycker att vi, ja jag säger vi, jag känner mig själv rätt vilsen i om jag fortfarande är stockholmare eller håller på att bli skåning. Vi skall i alla fall vara glada åt vår hamn som genererar så mycket arbetstillfällen och ekonomi in i kommunen samt att den med palmerna gör vår stad lite mer kontinental.

”Vi skall i alla fall vara glada åt vår hamn som genererar så mycket arbetstillfällen och ekonomi in i kommunen samt att den med palmerna gör vår stad lite mer kontinental.”
Mildred Färjsjö

Någon har nämnt möjligheten att flytta hamnen, men jag vågar inte tänka på vad det skulle kosta. Monumentala kostnader och vart skulle de pengarna tas från? Vård och omsorg eller skola? Nej den tanken ter sig omöjlig.

Annons

Liksom EMWE längtar jag ibland tillbaka till det som var som han uttrycker i att han kunde gå ner och fiska i hamnen. Jag gör det när jag går min runda från Smygehamn till Beddingestrand. Där hade min moster Rut och morbror Åke sitt sommarhus som de byggde tidigt 1960-tal. Där hade vi roligt hela släkten på somrarna och jag mins hur vi kusiner och en eller annan morbror spelade volleyboll i trädgården ljumma sommarkvällar. Nu när jag går förbi ligger ett fint, mycket mer funktionellt och vackert sommarhus. Och som kronan på verket finns där nu en swimmingpool för lek och skratt… men det går inte att spela volleyboll där längre förstås.

Jag har ett förslag till dig EMWE och kanske många andra och ni får inte bli arga på mig, jag vet ju inte ens om det är möjligt för dig som läser. Kom ihåg att jag menar bara väl!

Tag buss 190 från Trelleborgs station till Smygehuk, den rullar ut minst en gång i timmen. Gör en riktig matsäck med ett par rejäla limpmackor med prickig korv en flaska mjölk och en termoskanna kaffe eller varför inte vara lite bekväm köp en fika på kaféet i hamnen? Traska runt lite, titta på båtarna och ha det bra och EMWE glöm inte fiskespöt!

Mildred Färjsjö

Annons
Annons
Annons
Annons