Annons
Insändare

Håll rätt hastighet på väg 9

Svar på insändarna om väg 9.
Insändare • Publicerad 5 september 2014

Jag kör väg 9 varje kväll! Mitt stora problem är att de allra flesta kör alldeles för sakta! Mellan 30 - 60 är den vanligaste hastigheten! När man då som pendlare ”vill hem” efter en lång arbetsdag är det klart man försöker köra om dessa ”lusar” och kanske då betraktas som fartdåre!

Från Böste till Skateholm finns elva gupp! Det är helt oansvarigt! Tänk på den stackare som blir skadad och måste åka ambulans! Hur mycket längre tar denna färd på grund av alla dessa gupp och hur svarar en skadad kropp på alla ”hopp”? För att inte tala om de stackars busschaufförer som måste passera dessa gupp otaliga gånger per dag!

Annons

På morgonen kör jag en annan väg där jag passerar sju samhällen med både 30 och 50 km/tim! Det är intressant när de som bor i samhällena kommer ut med bilen från sina hus, ofta med barnen i bilen, drar ifrån och försvinner i fjärran medan de bakom närmast hänger på mitt drag!

Nä, i stället för fler gupp och fartkameror försök hålla rätt hastighet så ska nog alla komma överens i trafiken!

Nilla Olsson
En långpendlare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons