Annons
Insändare

Håll efter era katter!

Nu har jag fått nog av alla kattägare som inte håller efter sina djur.
Publicerad 12 juli 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten vill inte hitta andras katter i sin soffa.
Skribenten vill inte hitta andras katter i sin soffa.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Jag bor i ett av Trelleborgs många villakvarter och jag anar att situationen är liknande överallt.

Kattägare tillåter sina djur att springa lösa och bryr sig inte om vad de gör när de inte är hemma – tills de inte dyker upp. Då lägger man ut en efterlysning på Facebook och uppmanar alla att kika i uterum eller förråd så att den älskade och saknade katten inte blivit instängd.

Annons

Om kattägarna hållit efter sina djur så hade de inte kunnat bli inlåsta i någon annans fastighet. Jag har till och med råkat ut för en katt som vid flera tillfällen promenerat in i mitt hus och slagit sig till ro i soffan.

För mig är det ingen fara, men mitt ena barnbarn är allergiskt och jag är inte intresserad av att behöva sanera mitt hem efter någon annans katt. Och ska jag inte kunna vädra och ha altandörren öppen för att andra inte håller efter sina djur?

Likadant är det med mina utemöbler. På nätterna kommer katter och lägger sig till ro i mina stolar och solsängar. Är det rimligt att jag ska behöva ta in mina kuddar för att andra inte håller efter sina djur? Jag tycker inte det!

I morse var måttet rågat. Då hittade jag en död och halväten fågel på min gräsmatta. Jag har svårt att tänka mig att någon annan än en katt ligger bakom. Det är egentligen inte mer än rätt att kattägaren skulle städa upp, men vilken av alla katter har gjort det?

Nu kommer kattägare att hävda att det inte är snällt mot katten att hålla den inne. Jag kan bara konstatera att väldigt många katter inte vet något annat än hur det är att leva inne.

Vill man låta sin katt vara ute så går det säkert utmärkt att vänja den vid att vara i sele och koppel, precis som en hund. Då behöver man som ägare inte ligga sömnlös när katten är borta i en vecka och som granne behöver jag inte sanera!

B Ohlsson

Annons
Annons
Annons
Annons