Annons
Insändare

Grönköping - ett föredöme?

I otaliga insändare och artiklar har debattens vågor gått höga om Smygehuk, pågatåg, ringväg, E6 (som ju tycks vara på G, men säker kan man ju inte vara!) och hamnen, men egentligen händer inte så mycket.
Insändare • Publicerad 14 december 2009

Grönköping, som ligger mellan Skövde och Hjo, har med Berghska sjö sedan många år lyckats göra den till ett turistcentrum med konferenser och med väl fungerande hamn till gagn för innevånarna med ångbåtstrafiken för utflykter. Om Grönköping skulle ha behövt pågatåg och ringväg så hade stan förmodligen haft dessa för många, många år sedan! Det senaste numret av Grönköpings Veckoblad (9/2009) återger nämligen en artikel från ett nummer utgivet (1961!) med rubriken "Ny systembutik i modern design". Där skriver men: "Det torde vara den första systemboden i hela riket som gått in för snabb- och självköpsprincipen. Kunderna får själva gå omkring bland hyllorna… Med all säkerhet kommer denna typ av systembutik att slå igenom i hela landet, då den spar personal. "Systembolagets första butik med självbetjäning öppnades 1991! Sic.

Nilla Andersson
Ulf B Jacobsson, Gislövs Strandmark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons