Annons
Insändare

Grattis till bidraget,småbarnsföräldrar!

Insändare • Publicerad 7 september 2007
En omsorgsform passar inte alla barn, skriver skribenten som är glad över vårdnadsbidraget. ARKIVBILD: SCANPIX
En omsorgsform passar inte alla barn, skriver skribenten som är glad över vårdnadsbidraget. ARKIVBILD: SCANPIXFoto: 

Grattis alla småbarnsföräldrar! Nu kommer vårdnadsbidraget.

Sossarna tog bort vårdnadsbidraget 1 januari 1995. Det var typ det första de gjorde när de kommit till makten. Vi är glada och stolta att det nu kommer tillbaka. Från 1 juli 2008 kan alla kommuner, som så önskar, införa vårdnadsbidrag. Jag hoppas att det blir majoritet för detta även i Trelleborg.

Annons

Barn är olika. Familjer är olika. En omsorgsform passar inte alla barn. Därför ger vi nu småbarnsföräldrarna bättre möjligheter att själva utforma omsorgen om de allra minsta. I tider av överfyllda dagis på grund av maxtaxan kan detta dessutom vara en hjälpande hand. För oss kristdemokrater är detta en djupt ideologisk fråga. En fråga vi kämpat för länge. För oss handlar det om barnperspektivet, om vad som är bäst för barnen.

Jag vet att många har väntat otåligt på att detta ska bli möjligt. Nu blir det möjligt. Och nu ska vi skapa majoritet för vårdnadsbidraget i så många av landets kommuner som möjligt. Kvinnofälla säger en del främst då socialisterna, men tror de verkligen att dagens moderna kvinnor är så dumma att de inte begriper sitt och sin familj eget bästa? Jag håller er betydligt högre.

Dessutom kommer det ju en jämställdhetsbonus till som gör att pappan kan vara hemma mer. Ingen talar om barnfälla. Är inte barnens väl och ve det viktigaste? Problematiken finns alltid det medger jag men vi kan inte omyndigförklara Sveriges föräldrar.

Grattis också till socialminister Hägglund som nu förhandlat fram detta.

Mats Svensson

kommunfullmäktige-ledamot

kristdemokraterna

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons