Annons
Insändare

Grattis alla handlare som har sin verksamhet runt Valen!

Nu har kommunen gjort vad de kan för att försvåra den lokala handeln på Algatan och Valen genom att avgiftsbelägga Rådhusets parkering.
Publicerad 17 januari 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till att det krävs en smart telefon för att kunna parkera i centrala Trelleborg.
Skribenten är kritisk till att det krävs en smart telefon för att kunna parkera i centrala Trelleborg.Foto: Patric Söderström

Inom kort kommer ytterligare platser att avgiftsbeläggas, vilket betyder ytterligare svårigheter för den näraliggande handeln.

Rådhusets parkering och parkeringen på Stortorget prioriteras och har avgiftsbelagts nu i januari. Därefter införs betalparkering på övriga kommunala parkeringsytor i Trelleborg. Kommunen kommer stå för drift, underhåll samt p-övervakning.

”Det minsta kommunen måste göra är att omgående sätta upp kortautomater med incheckning och utcheckningsmöjlighet, detta för att man inte skall behöva betala för mer än den faktiska parkeringstiden.”
RHG
Annons

För att ytterligare krångla till det skall betalning av avgifterna ske via mobilapplikation, sms eller talsvar i båda zonerna. Kort- eller myntbetalning kommer inte att vara möjlig, något som många efterfrågar. Hur tänker man när man inför betalning endast via en mobilapp. Du måste alltså ha en speciell telefon för att kunna betala parkeringsavgiften.

Det minsta kommunen måste göra är att omgående sätta upp kortautomater med incheckning och utcheckningsmöjlighet, detta för att man inte skall behöva betala för mer än den faktiska parkeringstiden. Det finns flera sådan platser, till exempel sjukhusparkeringen, så det är inte frågan om tekniska svårigheter utan det handlar bara om ren bekvämlighet.

RHG

Annons
Annons
Annons
Annons