Annons
Insändare

Göran Persson glömmer bort Trelleborg

Insändare • Publicerad 24 augusti 2006

Det är glädjande att Göran Persson nu åtminstone tycker att E22 behöver byggas ut.

Hans besked vid ett tal i Lund var att E22:an ska byggas ut till en fyrfilig motorväg från Malmö till Karlskrona.

Annons

Men, hade inte någon kunnat berätta för honom att E 22 börjar i Trelleborg och att utbyggnaden mellan Trelleborg och Vellinge är ännu mer angelägen än från

Hurva och norrut?

Visst kan man förstå att statsministern inte kan hålla reda på alla vägar i landet, även om man tycker att hans boendetid i Malmö borde ha gett honom viss kunskap om Skåne, men nog skulle någon lokal socialdemokrat ha kunnat berätta för honom att E 22 börjar i Trelleborg och inte i Malmö.

Eller är det okänt även för de skånska socialdemokraterna?

Statsminister Göran Persson glömde dessutom att berätta att han för bara något år sedan tog pengar från förbättringar av E22 till vägar runt

Trollhättan för att blidka Saabs amerikanska ägare. Detta var ett svek mot Skåne för att vinna röster i Göteborgsområdet, något vi skåningar inte glömmer för att Persson nu pratar om motorväg någon gång efter 2014.

Göran Persson glömde också att berätta att hans vänsterkartellkamrat Maria Wetterstrand häromdagen sa att det svenska vägnätet är färdigutbyggt.

Hur ska vi skåningar kunna lita på Göran Perssons löften när vi inte ens vet om han går till val på att bilda regering med miljöpartiet som absolut inte vill ha nya motorvägar.

Göran Perssons vallöfte är motorväg på E 22 från Malmö och norrut, Centerpartiets vallöfte är motorväg på E 22 från Trelleborg och norrut.

Johan Linander (c), Lund

Annons

riksdagsledamot för södra Skåne

Patrik Holmberg (c), Trelleborg

kommun- och regionkandidat

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons