Annons
Insändare

Göran Holms Vellinge

Insändare • Publicerad 5 oktober 2006

Så har då Vellinge begåvats med en självutnämnd "Borgmästare"? Livligt påhejad av samtliga partier i fullmäktige. "Borgmästaren" ( titeln borttagen i Sveriges kommunallag sedan mer än trettio år) har i media lovat att även i fortsättningen hålla sin hand över Vellingeborna. Genom att hålla sin efterträdare i örat skall ingen behöva känna sig orolig för framtiden. Ingen kan förneka att det har varit 24 års framgångsrikt arbete från "Kungen" Verkställande direktören" Borgmästaren".

Men samhällsmedborgarna har rätt att förvänta sig att den som företräder oss i politiken,skall med sina mandat föra kommunen vidare. I Vellinge får man intrycket av, att om inte vår nuvarande " Borgmästare" kommit hit från Göingeskogarna så skulle ingenting fungera i kommunen. Det vore därför klädsamt om det tidvis yviga självberömmet fick mindre utrymme i pressen. Vellinge har ju sen många år haft två heltids betalda kommunalpolitiker varav en har svarat för M.nämnden. Vårt tidigare kommunalråd nummer ett har genom pressen låtit oss förstå att hans ansvarsområde som kommunstyrelsens ordförande varit arbetskrävande, ingen ifrågasätter detta. Därför har man anledning att höja på ögonbrynen när dessa två ansvarsområden skall sortera under ett kommunalråd i fortsättningen? Ett lämpligare scenario vore om Göran Holm, som pensionär drog sej tillbaka och det styrande partiet behöll nuvarande ordning. Lars-Ingvar Ljungman ansvarar för kommunstyrelsen och nytt kommunalråd med rotelansvar för M-nämnden Carina Larsson. Eller skall Holm påbörja en ny kvalificeringsperiod för kommunalrådspension, fullmäktigeordförande kan man vara länge. Noterbart är också att Holm,med det arvode han själv bestämt, kommer att bli Sveriges högst betalde fullmäktigeordförande men har man vanan inne så blir detta väl inget problem.

Nils Lundbladh

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons