Insändare

Gör Trelleborg attraktivt och turistvänligt!

På samma sätt som exportindustrin gynnas av en svag svensk krona är det nu ett utmärkt läge att locka nordtyskarna att göra shopping- och turistresor till Trelleborg och Söderslätt.
Insändare • Publicerad 26 februari 2009

I stället för att enbart kverulera över den växande och inkomstbringande färjetrafiken borde Trelleborg och trelleborgarna utnyttja denna enorma potential till en omvänd turistström.

Jämför med danskinvasionen i Malmö och Helsingborg! Prisnivåerna för många varukategorier och övernattningar är mycket konkurrenskraftiga med nuvarande eurokurs.

Men var finns marknadsföringen? Låt nordtyskana få veta möjligheterna! Det är ett gyllene tillfälle för handeln och turistnäringen i Trelleborg med omnejd.

Trelleborg har haft färjeförbindelser med Tyskland i 100 år, men var finns tysk text på vägvisarna i staden?

Ofta pekar de svenska i fel riktning. Nej, skärpning, komplettera vägvisarna med tysk och engelsk text.

Skylta upp en enkel historisk promenad genom seklerna från vikingatid (Trelleborgen) genom medeltid ("Gamla stan" med torget, klosterruinen och S:t Nicolai kyrka) till nutid och moderna staden (Stortorget, Algatan, Trelleborgs hamn och Ångkvarnen).

Vilken stad har dessa möjligheter med lagom gångavstånd? Har turistansvariga gått i vinteridé under turbulensen i utvecklingsbolaget?

Gör Trelleborg attraktivt och turistvänligt! Eliminera skamfläckarna i centrala stan!

Hur länge skall fastigheterna på Gråbrödersgatan 7 till och med med en nedbränd husvagn (före detta Hemvärnsgården) och i hörnet Bryggaregatan-Västergatan (före detta Nordströms smedja) få ge intrycket av en stad i förfall?

Blundar stadsarkitekt och byggnadsnämnd vid passage?

Apropå restaurangutbudet har det skett en successiv förbättring.

Med vad händer på Gamla Torg med det gamla värdshuset Två Lejon/Anno 1432?

Just nu stängt och ingen information. Det är en gammal klenod som förfaller och är värd ett bättre öde.

Släpp fram entreprenörer och kreativt nytänkande!

När senast kunde en kulinarisk indisk måltid intas på Strandgatan 28? Trots stängd verksamhet står en enorm text kvar på fastigheten " Indisk Restaurang East & West". Rensa bort missledande information för besökare!

Ovan är några enkla iakttagelser vid flanering i Trelleborg, förhoppningsvis en väckarklocka.

Per Ingvar Jönsson doktor i ekonomisk historia
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.