Annons
Insändare

Gör något åt vår lekplats!

Insändare • Publicerad 17 juni 2005

Vi är ett flertal boende på Banvallsvägen i Trelleborg som förfäras över hur kommunen låter vår lekplats och omgivning förfalla. Efter ett antal år med samma utseende och utan att någon förbättring görs börjar vi tröttna. Lekplatsen är en direkt fara för barnen som befinner sig på den.

Avbrutna pinnar och stolpar står kvar med vassa bitar som sticker rakt upp. Bron som en gång har varit en rolig del är livsfarlig eftersom den saknar brädor och barnen kan falla rakt ner, även här finns vassa brädor. Linbanan är inte bättre där vajern som linbanan löper på hänger rakt ner och riskerar att strypa barnen. Överallt ligger även nerhuggna träd och gräs och ogräs växer högt både i sandlådan och på gångarna.

Annons

Här finns även en bänk som är demolerad och vassa brädor sticker rakt ut. Eftersom här heller inte finns några lampor men i stället ganska mycket träd och buskar, som inte heller hålls i skick, är här mörkt och ett idealiskt ställe för olika gäng att "hänga" på. Ett flertal gånger har de här "gängen" försökt tända eld på bland annat telefonkataloger och boende runt omkring har fått gå in och släcka elden. Vad hade hänt om denna tagit sig och spritt sig till de nära omliggande husen?

Vi boende vill att någonting görs, denna lekplats kan inte vara EU-anpassad, barnen kan ju inte leka på lekplatsen för vi vågar inte släppa ut dem där.

Kommunen har blivit tillsagda ett antal gånger men ingenting verkar hända, det verkar som om det bara ska var fint inne i centrum där många turister kan se men sen bryr man sig inte om resten, där kan det se ut hur det vill och till och med vara skadligt för där är ju inga turister som kan se.

Boende på Banvallsvägen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons