Annons
Insändare

Gör något åt trafiksituationen i centrala Trelleborg

Insändare • Publicerad 4 juli 2007
Insändarskribenten är upprörd över den tilltagande trafiken på bland annat Bryggaregatan. ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
Insändarskribenten är upprörd över den tilltagande trafiken på bland annat Bryggaregatan. ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Öppet brev till berörda myndigheter gällande trafiken i kommunen.

Sista årens tilltagande trafik har blivit ett gissel, större än man kunnat ana. Vi som skriver detta är boende i västra delen och berörda vägar är: Bryggaregatan, korsningen V Vallgatan, Östersjövägen, Västergatan.

Annons

Halv fem på morgonen börjas det och pågår sedan största delen av dygnet. Det går inte att ha ett fönster öppet om man talar i telefon, vill höra vädret på tv eller sitta på balkongen. Klimatet blir varmare och varmare och med tanke på den aktuella årstiden är detta ett helvete på jorden.

Inte bara intensiteten i trafiken, som är nog i sig, utan mopeder, trehjulingar och epa-traktorer kör med högsta hastighet omkring och leker rally, inte minst nattetid.

Nu undrar vi som bor här om man tänker göra något åt detta? Alla enkelriktningar och omdirigeringar av trafiken hjälper säkert till, för alla dessa fordon kan ej rimligtvis höra hemma här. Något måste göras, folk blir ju sjuka, eller så får kommunen hitta likvärdiga boenden på något bättre ställe?

Detta är mycket allvarligt och bör tas på största allvar, då man i annat fall lämnar utrymme för medborgargarde och civilt ingripande.

Varför inte i samband med erforderliga ändringar gå in för tyst trafik, detta går att åstadkomma.

Kan det inte vara lika matcho att köra tyst som att väsnas.

Hu, vart är vi på väg? Är det bristande resurser? Massor av människor skulle ställa upp frivilligt och utan ersättning för att få ett slut på eländet. Men vem vill och kan hålla i trådarna? Vi vet genom vänner att tillståndet är lika illa på många andra håll i kommunen.

Gör något, innan några gör något!

UT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons