Annons
Insändare

Gör något åt djuren i Smygehuk

Svar till signaturen Djurvän (den 7 augusti).
Insändare • Publicerad 19 augusti 2014
Foto: Foto: Foto: Privat

Tack till Djurvän! Efter att ha läst din insändare och sett vilket svar du fick av Turistbyrån i Smygehuk var jag tvungen att åka ut och kolla på djuren och då främst kaninen. Som uppväxt med kanin blev jag fasansfullt chockad när jag fick se den fina Tiger ligga och flämta i en blöt bur efter nattens regnskur den 8 augusti 2014. Den blöta buren var kanske inte det som var det värsta. Under mina år har jag aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, sett en kanin få vatten ur vad som såg ut som en spritflaska där vattnet dessutom hade färgen bajsbrun. Om Turistbyrån i Smyghuk har tappat sitt förstånd eller är helt okunniga inom djurvälden vet jag inte, men det finns bland annat speciella flaskor till kaniner och andra gnagare av en anledning.

Turistbyrån vet verkligen hur man skapar en miljö som turisterna kommer att komma ihåg i många år, fast av helt fel anledning. De turister med höga förväntningar på Smygehuk som Sveriges sydligaste udde lär ju inte rekommendera för någon att köra dit efter en syn på den stackars Tiger vars liv i en fasansfull bur utan mat och med bajsbrunt vatten kan likställas med djurplågeri. Nu är det dags att ta ert ansvar för den stackars Tiger och hans tillvaro – man ska alltid tänka ”hade jag velat ha det så här? Tycker jag att detta är en värdig miljö att bo i?” Väljer man att ta ansvar för ett djur, då har man också valt att skydda detta djur och älska det som om det vore ens familj och blodsband. Den eller de som sköter djuren och Tiger ute i Smygehuk hade behövt en kurs i djurhantering eller kanske smakat på hans bajsbruna vatten för att se om det är okej att dricka det ur en spritflaska som han inte kommer åt att dricka ur för att den är alldeles för lågt ner. Gör något åt de stackars djuren nu!

Anna Töörn
Djurvän 2
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons