Insändare

Gör maten på Akka ätbar

Insändare • Publicerad 24 oktober 2005

Återigen är det dags att klaga på maten från Akka. Är det meningen att pensionärerna skall äta potatis och sås? Köttet de fick söndagen 16 oktober var inte ätbart.

För det första var det så hårt att det inte gick att skära i med kniv och överhuvudtaget gick det inte att tugga köttet, skivorna var två centimeter tjocka. Har ni någon tänkt på att det är gamla människor ni har att göra med? Många har dåliga tänder, många har inga tänder överhuvudtaget. Hur skall dom kunna tugga något så segt? Det är dyrt att betala över 40 kronor per portion och bara kunna äta sås och potatis. Gör maten ätbar.

Birgitta Andersson anhörig

Svar direkt:

Vi beklagar verkligen att Din anhörig fick seg biff. Trots att vi använder svenskt, mörat kött kan det tyvärr inträffa att det finns sega bitar, eftersom vi, till en sådan måltid, köper in cirka 80 kilo kött.

Om en kund, av någon anledning inte är nöjd med den mat man erhåller, så vill vi att man kontaktar oss genast.

Då har vi dels en möjlighet att byta ut portionen, och vi får dessutom en möjlighet att visa vår leverantör eventuella felaktiga/dåliga bitar.

När det gäller våra kunders tandstatus, så är vår matsedel grundad på att man har tänder att tugga med. Har man dåliga tänder, eller inga alls, som insändarskribenten skriver, då bör man ha specialkost, vilket man också har rätt att få, via biståndshandläggaren.

Sonja Werelius,

enhetschef

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.