Annons
Insändare

God ton i fullmäktige?

Erinrar mig att kommunfullmäktiges ordförande, Ulf Bingsgård (L), uppmanat ledamöterna att hålla en god ton.
Publicerad 10 oktober 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Erinrar mig att kommunfullmäktiges ordförande, Ulf Bingsgård (L), uppmanat ledamöterna att hålla en god ton, skriver Rune Roth, i ett inlägg.
Erinrar mig att kommunfullmäktiges ordförande, Ulf Bingsgård (L), uppmanat ledamöterna att hålla en god ton, skriver Rune Roth, i ett inlägg.Foto: Andreas Mårtensson

Efter att ha bevittnat samtliga sammanträden under året, undrar jag hur det förhåller sig. Alltför ofta har oppositionens inlägg och berättigade frågeställningar avvisats av styret utan klargörande.

Mathias Andersson (SD) hugger ner allt från oppositionen. Om han inte själv svarar skickar han upp sina lydpartier. Ann Kajson Carlqvist (M) vilar tryggt i hans knä. – Hur länge ska 'äkta' moderater stå ut med att vara SD-styrda?

Annons

Erik Lundström (KD) med inte mindre än tolv (!) kommunala uppdrag plus egen företagarverksamhet, hinner dock hasta förbi talarstolen för att nicka bifall åt alla SD-åsikter. Hur länge ska KD etiskt utarmas?

Demokratirådet Silfverstolpe (L), numera visionär, enligt egen utsago i TA, nu med ansvar för så mycket mer, bemöter oppositionen med utstuderad arrogans och nedlåtande. Men, var det inte han som i sin jungfrudeklaration redogjorde för hur han skulle ena alla demokratiska krafter i fullmäktige och uppmanade till en god ton partierna emellan? Tyvärr för partiet som redan ligger pyrt till, fortsätter han att svamla såväl i fullmäktigesalen som utanför. Tidigare uttalad motståndare till samröre med SD. Men oskäligt arvode och makt, helt oemotståndligt. Han sänker nu detta försvinnande parti för gott.

Oppositionspartierna, främst C och V (som anmärkningsvärt saknar överbetalda politiska sekreterare), har i fullmäktige agerat klokt och kompetent och med klanderfritt uppträdande. För att emellertid inte erhålla adekvata svar.

”Oppositionspartierna, främst C och V (som anmärkningsvärt saknar överbetalda politiska sekreterare), har i fullmäktige agerat klokt och kompetent och med klanderfritt uppträdande.”
Rune Roth, Beddingestrand

Trelleborg förtjänar så mycket bättre än nuvarande styre, som åtminstone borde kunna förhålla sig gentemot oppositionen på ett betydligt trevligare och korrekt sätt.

Och på tal om god ton. Vissa i styret smiter in bakvägen i Parken till fullmäktigemöten, man skyggar för att möta väljarna som artigt och hövligt demonstrerar utanför huvudingången.

Väx upp till ert påtagna ansvar och se väljarna i ögonen.

Rune Roth, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons