Annons
Insändare

Glömmer vad jobbet innebär

Nästan varje dag kan man läsa på nyhets- eller debattsidorna om nomineringarna till respektive partis valsedlar.
Insändare • Publicerad 12 februari 2014

På debattsidorna skriver de som blivit nedflyttade eller inte alls kommit med. Vad många glömmer bort det är vad det innebär att vara politiker, det är ett förtroendeuppdrag. Förtroende hos partiets medlemmar och att medborgarna känner tillit till den de tänker rösta på och då framförallt den som är tilltänkt som ledare för partiet.

Det är inte vad jag själv vill som är det primära utan vad andra tycker och vill. Det finns inget som säger att en person är mer lämplig som politiker hur mycket den har studerat eller hur många examen den tagit. Sunt förnuft och kunskap har även andra.

Annons

En politiker skall kunna lyssna, vara flexibel och släppa på prestigen.

När en politiker lämnar ett parti under en mandatperiod och agerar politisk vilde sviker den de väljare som röstat på dem. Det är, som en ledarskribent skrev i TA, ett hot mot demokratin.

Nilla Olsson
Johannes B
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons