Annons
Insändare

Glöm inte gång- och cykelbanorna när belysningen ses över

Läste att kommunen nu skulle se över belysningen i tunnlar. Jag tycker belysningen behöver ses över på de flesta gång- och cykelbanor.
Insändare • Publicerad 10 november 2009

Jag tror att kommunen anser att gatubelysningen även ska täcka sidorna, men det gör den inte alltid. Cyklar man längs Hedvägen är det i stort sett mörkt eftersom träden tar all belysning. På östra industriområdet när man cyklar/går mot Dalabadet är det totalt bäcksvart. Här är det ju en bra bit till gatan och massor av träd i vägen. Även lite längre ut mot Gislöv tar träden ljuset från gatubelysningen. Det är platser jag har erfarenhet från, men det finns säkert fler ställen. Gatubelysningen är ju i sig själv ganska svag och det ska den ju vara för att inte störa nattmörkret för djur bland annat. Antingen får träden ansas, gatubelysningen riktas om eller så får egen belysning sättas upp på cykel/gångbanan.

Nilla Andersson
Kristina
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons