Annons
Insändare

Glöm inte bort vår framtid – barnen!

Jag läser i tidningen med förvåning över hur verksamheten bedrivs på Väståkraskolan i Anderslöv.
Publicerad 17 november 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En bekymrad förälder funderar över situationen på Väståkraskolan.
En bekymrad förälder funderar över situationen på Väståkraskolan.Foto: Tomas Nyberg

Duktiga omtyckta behöriga lärare som flyr skolan. Korttidsfrånvaron har skjutit i höjden så till den milda grad att man tydligen tömt kommunens vikariebank. Rektorn söker desperat efter vikarier. Hon kan till och med tänka sig att ta in folk från gatan utan utbildning för att undervisa barnen.

Döm om min förvåning när jag går in på platsbanken och söker efter utlysta tjänster så finns där inga annonser från Väståkra. Hur tänker man att man skall hitta behöriga lärare till tjänsterna där lärarna slutar till jullovet? Är detta verkligen vad vi invånare kan förvänta oss av våra skattepengar? Vad säger ansvariga politiker om detta?

Annons

I tidningen beskylls det uppkomna dels på besparingskrav. Är det verkligen rätt prioriterat av ansvariga att spara på barnens utbildning? Barnen som är vår framtid och som skall driva kommunen vidare och ta hand om oss när vi blir äldre.

Låg utbildning ger lågavlönat arbete som ger sämre skatteintäkt. Nu sitter det barn på Väståkra som är jättestressade över en situation de inte själva valt. Sexor som måste stressläsa in kunskap som de skulle ha fått till sig tidigare men inte fått då de haft vikarier under längre tid. Yngre barn som inte förväntas nå kunskapskraven och som hade behövt resurser men inte fått dem. Barn som utsätts för mobbing och kränkande behandling på rasterna eftersom det inte finns rastvakter.

Nä, satsa på våra barn se till att alla har samma chans att uppnå sina mål! Se till att vi får välutbildade trelleborgare som kan driva kommunen vidare under lång tid. Att spara på skolan är sannerligen inte en bra besparing! Det hade varit trevligt om ansvarig politiker ger sin syn på ovanstående frågeställningar.

En berörd ledsen förälder

Annons
Annons
Annons
Annons