Annons
Insändare

Glöm inte bort oss som går på Söderslättsgymnasiet

Insändare • Publicerad 20 april 2007

Det snackas hela tiden om hur synd det är om eleverna från Köpingeskolan som inte har någon skola.

Klart att det är synd om dem men hur är det egentligen med oss som går på Söderslättsgymnasiet?

Annons

Var eviga dag när vi har lunch (vi har ganska sena luncher i vår klass) och kommer till matsalen ser det ut som rena rama svinstian, det ligger tallrikar kvarglömda, matrester på borden, filen med flingorna är slut och oftast även maten ifrån den vegetariska sidan.

Har man någon gång en tidig lunch så äter man samtidigt som eleverna från Köpinge, men då finns det inga platser utan då ska man stå och vänta och har man tur så är maten i alla fall lite varm när man äntligen kan sätta sig ner och äta.

Ska det verkligen behöva vara så att eleverna från Köpinge ska ha förtur när det är vår skola? Borde inte eleverna från Köpinge ha samma regler på vår skola som de hade på sin gamla, där de varken har tillgång till fil, flingor eller den vegetariska kosten? Borde de inte äta efter oss så att vi kan ha tillgång till vår egen matsal (och även maten) utan att den ska vara helt nersvinad?

Eller ligger problemet hos kommunen som inte kan ta sitt ansvar och hitta en bra matsal till Köpingeeleverna? Och vem tänker på våra kära mattanter?

I stället för att plocka undan efter 500 elever så ska de nu behöva plocka undan efter mer än 800 elever. Inte konstigt att de aldrig är på gott humör längre.

Jag hoppas att detta problem kommer att försvinna snarast och att alla lärare från Köpinge och kommunen tar sitt ansvar för så här kan det faktiskt inte fortsätta, både för Söderslättgymnasiets elever, mattanterna och så klart eleverna från Köpingeskolan (de som det antagligen är mest synd om).

En elev på Södersättsgymnasiet

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons