Annons
Insändare

Gisselqvist förvillar medborgarna!

Insändare • Publicerad 8 mars 2007
Debatten kring Köpingeskolan går vidare här på insändarsidan. ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Slutreplik till före detta ordföranden i fastighetsnämnden, Lisbeth Gisselquist.

Debatten handlar om vem som bär ansvaret för att vi är där vi är i dag med bristande underhåll och vem som bär ansvaret för detta. Gisselquist svarar på detta i likhet med Lisa Ekdahl:

Annons

"Vem vet? Inte du, vem vet inte jag, vi vet inget i dag".

Hade underhållet skötts hade vi inte ens behövt vara i den situationen som vi är i dag.

Först av allt vill jag vända mig till er i föräldraföreningen och andra som berörs av Köpingeskolan. Jag beklagar djupt att Lisbeth Gisselquist sjunker så djupt i sin argumentation att hon dras med rena osanningar och använder er som slagträ i debatten. Det är oförskämt mot er att använda sådana smutsiga metoder. Hon säger att jag kallat alla er för populister vilket är en ren lögn. Var har jag sagt och skrivit detta? Jag har överhuvudtaget inte berört någon annan än det socialdemokratiska partiet. Är det så att du tror att alla dessa människor är sossar eller vad menar du? Att göra sig till tals för andra människor som inte bett om det är rent av skamligt.

Jag har den största respekt för dessa personer (föräldrar etc.) som arbetar med detta. De gör ett jättebra arbete och det är underbart att så många människor är engagerade för barnens framtid.

Jag känner många i föräldraföreningen och delar deras synpunkter i det mesta.

Jag tror inte att det föreligger någon skillnad i sak därvidlag mellan Gisselquist och mig.

I själva skolfrågan vill jag inte yttra mig eftersom det finns skolpolitiker som kan detta bättre än mig och jag respekterar hur ärendet skall dras. Jag debatterar själva byggnaden.

Att jag gick ut med min artikel var efter Gisselquists uttalande i radion där hon spydde galla över alliansen och försökte påskina att hon inte hade något ansvar.

Hon var ju inte född i Trelleborg så hon kunde inte ta ansvar. Fakta är dock att man som ordförande i en nämnd har ansvar för vad som sker. Hon säger också att man lagt ner ett antal miljoner på underhåll men trots detta har underhållet fortfarande varit bristfälligt. Vems är skulden då?

Ett stort antal byggnader förfaller och möglar men ingen är ansvarig. Det enda svar man får från Gisselquist är att hon inte bodde i kommunen när den byggdes. Huga vilket svar.

Annons

90 procent av OVK-protokollen var inte godkända däribland Köpingeskolan. Att man kört med undertryck i stället för övertryck borde väl du som före detta ordförande känna till?

Det är väl du och socialdemokraterna som haft närmast till protokollen och besluten?

Det är väl också så att nämnden som i alla andra fall får gå till KS och KF och äska medel.

Hur mycket Gisselquist än kryper ifrån sitt ansvar så kommer hon och socialdemokraterna att stå som makthavare i historieböckerna fram till 2007. Likaså kommer Gisselquist att ha haft ansvaret för Köpinge-skolan under fyra år. Självklart lägger jag inte hela skulden på henne men eftersom hon lägger hela ansvaret och skulden på alliansen som suttit i två månader måste man reagera. Någon skamgräns får väl finnas även där.

Jag förväntar mig ingen ödmjukhet eller saklighet men blanda inte in personer som inte är berörda och förvilla inte begreppen för läsarna.

De är värda bättre.

Mats Svensson, kd

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons