Annons
Insändare

Girigheten har fått ett ansikte

Insändare • Publicerad 26 september 2007
Så här ser girighet ut, enligt insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIX
Så här ser girighet ut, enligt insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIXFoto: 

Förre statsministern, Göran Perssons, agerande har upprört många, kanske främst inom sitt eget parti.

Han har trots stora inkomster för konsultuppdrag fått ut fullt avgångsvederlag hela sommaren med 121000 kronor per månad. Konsulter och konsultverksamhet som han tidigare brännmärkt och förbannat.

Annons

För en timmes föredrag om hur man mobbar sin omgivning fick han 112000 kronor. Statsmannamässigt? En värdig representant för den svenske arbetaren? Ett tricksande med reglerna.

Bygger en herrgård (12 miljoner) som bostad. Har aldrig varit sosse…

Flera socialdemokratiska riksdagsmän har tagit avstånd från Göran Perssons agerande. En sade att girigheten har fått ett ansikte. Otillbörligt. En annan pratade om låg moral.

En annan att politikerföraktet fått nytt bränsle. Ingen av de andra s-ministrarna som avgick har haft andra inkomster utöver det avgångsvederlag på 97000 kronor per månad som de fick. Nu snabbinkallas Statsrådsarvodesnämnden för att granska det hela. Men politikeradeln är van att ta för sig.

Jag tror inte att de som reagerar gör det av avundsjuka utan av helt andra orsaker.

Stig Reinlert

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons