Insändare

Giftorm på väg

Rubriken syftar på giftiga utsläpp från en miljon lastbilar årligen, som på sikt ska dras upp genom östra och norra Trelleborg, om den tokiga östra hamnvägen blir verklighet.
Publicerad 17 februari 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten liknar giftiga utsläpp från lastbilar med en giftorm.
Skribenten liknar giftiga utsläpp från lastbilar med en giftorm.Foto: Cornelius Poppe

Det tänker i vart fall lastbilskramarna på Rådhuset genomdriva, trots befolkningens protester, som de inte visar någon större känsla för. Därför hoppas jag på ett nytt lokalt parti till 2022, lagom till folkomröstning och val. Ett parti som har allt fokus på trelleborgarnas bästa.

Det verkar som vi fått en egen Trump-stil i Trelleborg, tycker jag. De verkar nu köra sitt eget race nu, liksom det var i USA. Enligt TA (den 9 februari), ska det sättas igång ett projekt, den tokiga östra hamnvägen, som på sikt blir en ny lastbilsväg, den är ännu inte är godkänd av viktiga instanser.

Tycker mig minnas att kommunen ville sätta hårt åt tomatodlarna, som av misstag påbörjade ett tillbygge på odlingen, några veckor för tidigt, och kunde få böta ett större belopp för "tilltaget". Hur var det här egentligen?

Har kommunen kanske egna ”alternativa” lagar också? När lastbilskramarna på rådhuset har bestämt något miljödumt, som stora delar av kommuninvånarna är emot. Då är det tydligen fritt fram att köra över oss trelleborgare, som röstat fram Er ”till grytorna”. Vilken usel demokratisyn, det måste vi ändra på!

”Jag hoppas verkligen att det bildas ett nytt lokalt parti i Trelleborg till 2022, som har fokus på vad som är bäst för oss trelleborgare.”
Åke Larsson

Sveriges miljöpolitik som regering, riksdag med Miljöverk och samtliga partier är överens om är att; de giftiga utsläppen från den tunga trafiken, som i dag står för 1/3 av allt sådant utsläpp till luft, det måste minska! Hur kan den informationen missas så totalt i Trelleborg?

(Läs Barcelonastudien om barns inlärningssvårigheter i trafikmiljö) den finns på nätet.

Jag hoppas verkligen att det bildas ett nytt lokalt parti i Trelleborg till 2022, som har fokus på vad som är bäst för oss trelleborgare. Låt inte på sikt en miljon lastbilar om året, dygnet om, förstöra vårt finaste utbyggnadsområde för bostäder på norr och öster i Trelleborg. Finns det brist på bra idéer på Rådhuset, för framtiden? Sätt då fart på projekt Norra station till exempel. Förstår att det kan bli en svår om- och inriktning – men följ spåret norrut från Centralen. Så är ni äntligen på rätt väg i miljöarbetet!

Åke Larsson, politiskt obunden