Annons
Insändare

Gemensam hamn för södra Skåne

Är det staden som skall flytta för hamnens expansion eller vågar man föreslå att hamnen flyttar för att stadens framtid skall vara tryggad.
Insändare • Publicerad 1 december 2008

Vad finns i hamnledningens och politikornas huvuden. Blir vi förledda att tro att hamnen i centrum är ett måste. Expansion är ordet.

Kan det vara så att infarten måste vara från öster för att helt kunna överta Ystads hamnverksamhet. Att överta polenfärjorna från Ystad var bara första steget. Något skäl måste finnas att flytta tillfarten till hamnen österut när den naturliga infarten är från väster. Ystad och Trelleborg har samma problem med infrastrukturen och hamnarnas placering. Varför inte göra något gemensamt för att lösa framtidens båt och vägtrafik. Gemensam utredning där även region Skåne medverkar för att lösa trafik och båttransporter. Vågar jag föreslå en gemensam hamn för de båda städerna. En ny hamn kan ej bli dyrare än det satsas pengar i båda hamnarna.

Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons