Insändare

Ge lärarna makt i skolan

Insändare • Publicerad 28 november 2007

Svar till Otto von Arnold (den 21 november).

Först vill jag gratulera till det nya arbetet i regeringen. Vi trelleborgare måste vara stolta av att ha en sådan klok man.

Jag håller fullkomligt med om att vårt samhälle håller på att gå under på grund av mesighet från myndigheterna.

Hur hade vi det på 1970- och 1980-talet? Absolut inga sådana grymheter som finns i dag och definitivt icke hos ungdomarna.

Jag fostrade fem barn på 1970- och 1980-talet och det förekom varken inbrott, misshandel, våldtäkter, polisanmälningar mot ungdomar, eller att ungdomar eller barn slogs så att det blev polisanmälan. Om de slogs i skolan, ja då tog läraren hand om det och kontaktade föräldrarna och ve den unge som vågade att göra om det. Lärarna hade då en viss respekt i skolan. Nu får de be om ursäkt om de tilltalar barn på "olämpligt sätt". Så klagar de gamle och vise, att det är vår skyldighet som förälder att fostra våra barn. Jag (för min del) kan försäkra att jag har gjort allt vad jag har kunnat. Har haft ett barn som gick i skolan här i Sverige från tredje klass. Han kom ifrån mycket traumatiska händelser, där hans far misshandlade oss både psykiskt och fysiskt. Dessutom var pappan alkoholist och "troligen knarkare". Min son har fått diagnosen adhd damp och har medicinerats från fem års ålder. När vi flydde till Sverige, där jag hade bott tidigare och hade barn, fick han ingen hjälp, inte förrän i nionde klass. Men då var det för sent.

Hur jag än fostrade honom, var han som ängel hemma. Avskydde alkohol, och knark. Men hur man än vill fostra sina barn till fina medborgare, så har föräldrarna knappt en chans. För vi kan inte välja deras vänner hur gärna vi än vill! Gudarna skall veta hur ofta jag har sagt till min son, hur fegt det är att sparka på någon som ligger! Men tyvärr tillhör det vardagen, precis som knivar, hedersvåld med mera. Detta hade vi inte förut. Så för allt i världen låt lärarna få mer makt i skolan! Där fostras våra barn mesta tiden av sin barn- och ungdom. De går i skolan varje dag och vi föräldrar ser dem på eftermiddagen, kvällen, när de skall göra läxor och om helgerna. Inse att de går mesta tiden i sitt liv i skolan, ge de stackars lärarna mer auktoritet och lär barnen att visa dem respekt.

Så snälla Otto von Arnold – hjälp oss från de onda!

En mamma som är trött på allt gnäll från "dem som vet" och livet på gatan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.