Annons
Insändare

Ge inte upp!

Insändare • Publicerad 6 december 2005

Som lärare (tack och lov inte i Trelleborg) har jag med stort intresse följt höstens debatt kring den så kallade spjutspetsskolan.

Döm om min förvåning när kommunstyrelsen, skolnämnden och gymnasienämnden, i stället för att bemöta den kritik som framförts på insändarsidorna i TA, går ut på betald annonsplats i ett desperat försök att försvara det pedagogiska experiment de kallar spjutspetsskolan. De drar sig inte heller för att misstänkliggöra lärarkåren, och antyda att lärarna först nu arbetar heltid.

Annons

(Att alla politiska partier står bakom konsultfirmans flashiga program innebär knappast att detta är det bästa för elevernas utveckling). Men: makten har talat.

Och detta sker dagen efter att TA avslöjat att 71 gymnasielärare skrivit under kritiken mot nämnda experiment! De flesta inser nog att om 71 anställda sätter sina namn under en kritisk skrivelse, finns det minst dubbelt så många som instämmer, men av olika skäl inte vill, eller vågar, skriva under.

Till lärarna i Trelleborg: Ge inte upp! Det är ni som ska fostra era elever till demokrati och rätten till ett kritiskt tänkande!

Och till "alla trelleborgare med intresse för utveckling av skolan": Tänk efter själva!

K Jakobsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons