Annons
Insändare

Ge arrangörer lagliga annonsplatser på stan

Insändare • Publicerad 2 oktober 2006

I Trelleborg har man förskonats från illegal affischering på allmän plats. Det gör ju att miljön ser renare ut och att man slipper bli drabbad av budskap som stör stadsbilden. Men samtidigt måste medborgare och då kanske mer föreningar få kalla på sin uppmärksamhet med olika flygblad eller plakat. Var ska man då sätta dessa så att man inte gör intrång på husfasader lyktstolpar eller dylikt?

Jag efterlyser en annonspelare eller ett klotterplank, där vi föreningar som har något att säga våra invånare i Trelleborgs kommun, kan fästa upp vad som är på gång. Och då menar jag också på sådana platser, där mycket folk är i rörelse. På torg och större handelsstråk till exempel skulle det kunna finnas affischeringsmöjligheter i någon form som kommunen tycker är lämplig. Visst finns lokaltidningar, men det är ändå bra att ha ställen som man blir påmind om vad som händer på stans olika arenor, alltifrån fritid, kultur och övriga evenemang. Jag tycker det är en rättighet att få föra ut sin verksamhet, så att så många som vill ta del av information får göra det. Samtidigt behåller man känslan av att bevara vår stadsmiljö i ett rent skick. Jag hoppas att det är fler än jag och vår förening som tycker likaledes, för då skulle vi gemensamt kunna verka för att få kommunen till att ge oss dessa anslagsplatser. I Malmö har den nya gågatan fått designade annonspelare som passar bra in i miljön.

Annons

Mats,

Ordförande

i musikföreningen Riffet

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons