Annons
Insändare

Gäller telefonregler alla trafikanter?

Lördagen den 19 april åkte jag från Malmö V till Trelleborg klockan 19.48 med buss 146.
Insändare • Publicerad 5 maj 2014
E. Johansson undrar om de nya telefonreglerna gäller alla trafikanter.
E. Johansson undrar om de nya telefonreglerna gäller alla trafikanter.Foto: Foto: Aas, Erlend

Vad jag under resan funderade över var om de nya telefonreglerna gäller alla trafikanter.

Den chaufför som jag åkte med pratade i telefonen oavbrutet från i alla fall innan Skegrie och hela vägen till Lavettvägen i Trelleborg. Därefter såg det ut som om han skickade SMS ända tills vi kom fram till Trelleborg Övre. Under samtalet flyttade han telefonen hela tiden mellan höger och vänster hand.

Annons

Tycker inte att det känns helt hundra att åka med en chaufför som hela tiden håller på med sin telefon antingen genom samtal eller sms.

Kanske läge för hands-free eller kanske mer ledighet? Föraren har ju trots allt ansvar för ett stort antal passagerare och jag har varit med om likande tidigare men kände att nu vill jag göra min röst hörd.

Svar direkt: Absolut inte ok att sms:a och tala i telefon under färd. Bra att du angivit klockslag och datum så att vi kan föra en dialog med föraren om dennes beteende.

Mitt råd om det upprepar sig är att säga till på plats att man som resenär inte känner sig trygg, och att naturligtvis fortsätta rapporterar denna typ av incidenter till oss på Skånetrafiken. Korta samtal till sin driftledning för att hålla sig informerad kring trafiken är ok men detta som du beskriver är inte ett acceptabelt beteende.

Ulrika Mebius,

press- och informationschef Skånetrafiken

Nilla Olsson
E. Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons