Annons
Insändare

Gäller reglerna inte personalen?

Vid sjukvårdsbesök på lasarettet står det angivet i kallelsen, att man ej får ha på sig parfym, rakvatten, deo eller andra starka dofter.
Insändare • Publicerad 1 juni 2011

Det tycker jag är jättebra, eftersom jag själv är doftallergiker.

Borde inte detta gälla för personalen också?

Annons

Det hjälper ju inte att patienterna är doftfria, om både läkare och sköterskor använder starka dofter!

Jag vet att det är så eftersom jag nyligen varit inlagd på Trelleborgs lasarett.

Svar direkt: Det är riktigt att Lasarettet Trelleborg uppmanar patienter och anhöriga som besöker sjukhuset att undvika produkter med dofter som andra kan uppleva som starka eller irriterande, vare sig det gäller parfym, rakvatten, blommor eller annat. Denna uppmaning gäller förstås även vår egen personal.

Som alltid när det handlar om upplevelser kan det vara svårt att hitta rätt i ett gränsland. Rakvatten kanske är självklart men till exempel deodorant kan vara svårare. Med detta sagt att frågan inte alltid är så lätt i praktiken varför det är desto viktigare att den diskuteras, vilket också sker ute på våra arbetsplatser.

Självklart blir det även hos oss fel ibland. Vid dessa tillfällen, oavsett vad det handlar om, är det för oss viktigt att få feedback från den som känner sig drabbad för att vi ska kunna lära oss och bli bättre. Via vår hemsida kan alla via mail eller telefon komma i kontakt med oss.

Magnus Heiman, sjukhuschef

Lasarettet Trelleborg

Fanny Johansson
En som vill känna sig trygg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons