Annons
Insändare

Gällande trafikproblem Västergatan/Stavstensvägen

Insändare • Publicerad 17 juli 2007

Egentligen är detta inget trafikproblem utan ett mordhot mot oss som bor och finns här. Det vi väntar på är det första dödsfallet som blir orsakat av en bil-dåre med noll i IQ. Varje dag från korsningen vid Bryggaregatan och ända ut till Hedbergs förekommer hastigheter långt över 100 kilometer i timmen.

Man börjar fundera på vad som egentligen händer redan vid korsningen Västergatan/V Vallgatan, där det finns två övergångsställe och där högerregeln gäller. Omedelbart efter kommer nästa korsning, Västergatan/Östersjögatan, även där finns det ett övergångsställe och gällande högerregel.

Annons

Vi har vid flera tillfällen sett både äldre och små barn få hoppa in igen från övergångsstället då dessa fartdårar kommer utan förstånd i höga hastigheter. Än en gång har människoliv sats i fara.

Vi har vid flera tillfällen ringt polis för att få någon ändring, men utan större respons. Det är lättare att stoppa någon som saknar baklykta på sin cykel. Det är lätt att förstå dem, de är också drabbade av politikernas besparingar som vanligt besparas på fel ställen.

Låt oss se att det blir någon ändring av detta gällande Västergatan/Stavstensvägen snarast, helst innan det sker en dödsolycka.

Om ett litet barn kommer i vägen för ett fordon i dessa hastigheter så kan det få samma följder som för en humla som sitter som klistrad i bilens frontgrill.

Bara tänk tanken, det är så att man själv vill ta lagen i egna händer. Man blir som galen av att se de här sju, åtta bilarna återkomma varje dag. Det är så att man skulle vilja fotografera dessa, sätta upp fotografierna på allmän plats och visa att dessa mordhotar allmänheten med sina bilar varje dag.

Så vad som bör göras snarast är att polis, kommunansvariga och politiker vaknar och gör något mycket snabbt. M-politikerna har ju både sett och hört när de står utanför deras lokal på Västergatan.

Dennis Dietrich

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons