Annons
Insändare

Fyren – Trelleborg inre

Insändare • Publicerad 15 oktober 2007

Grannkommunerna Malmö och Ystad har väl underhållit och bevarat sina "inre fyrar" i dess rätta maritima miljö.

Fyrars stora uppgift är och har varit att vägleda sjöfarten, även om den nu aktuella fyrens uppgift upphört, bör (skall) fyren placeras på någon plats inom hamnområdet. Trelleborgs Sjöfartsmusei vänners ambitioner att försöka bevara fyren är synnerligen ambitiösa men med en redan ansträngd ekonomi blir underhållet alltför betungande. Hamnbolagets vd framhåller gärna, och ofta, Trelleborgs hamn betydande storlek med tillhörande framtida visioner. Med de allt större ytor som disponeras borde det finnas både plats och ekonomiska förutsättningar att bevara "inre fyren" i dess rätta maritima miljö. Det bör i sammanhanget nämnas att framtill 1995 var "inre fyren" hamnens officiella logotyp.

Annons

Undertecknad, yrkesverksam inom hamnområdet 1950-1995, kommer att känna stor personlig saknad om fyren försvinner från sin rätta miljö.

Sven Lundh

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons