Annons
Insändare

Funktionshindrade åsidosätts

Insändare • Publicerad 19 november 2007

30 miljoner skattekronor!

Så mycket betalar Trelleborgs kommun till andra kommuner som är bra/bättre på att ta hand om sina funktionshindrade. Jag tycker det vore mycket bättre om vår kommun använde dessa pengar till våra egna funktionshindrade invånare. Det behövs fler bostäder, fler avlastningsplatser, fler ledsagare, fler personliga assistenter. I Trelleborg är det inte behovet som styr utan tillgången. Finns det tio avlastningsplatser och du är den elfte som behöver så, sorry.

Annons

Ja, listan kan göras mycket lång. Tyvärr är det denna grupp som oftast blir åsidosatt. År 2010 är det bestämt att alla enkelt avhjälpta hinder ska vara undanröjda… tiden går vi är snart där. Ett enkelt hinder är tillgången till kommunens hemsida - en liten del är skriven på lättläst svenska. Här är det kommunen som bestämmer vad den funktionshindrade ska få läsa. För ett litet tag sedan kunde man läsa i Trelleborgs Allehanda att Trelleborgs hemsida var bäst i Skåne på lättläst - detta tycker jag säger mer om de övriga kommunernas hemsidor. (På kommunens hemsida fanns denna nyhet inte som lättläst.)

Tina Pettersson

skattebetalare och

mamma till funktions-

hindrad dotter

(som beräknas flytta

hemifrån om 8 år...)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons