Annons
Insändare

”Frys alla arvoden på 2022 års nivå – omedelbart”

Så har då Ann Kajson Carlqvist gjort en partiell omvändelse under galgen. Hon backar från sin arvodeshöjning på 75 procent och nöjer sig med enbart 25 procent.
Publicerad 2 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Arvodena ska förslagsvis inte öka mer procentuellt än vad de kommunalanställdas löner gör, menar Pia Dahlbom Rebelo.
Arvodena ska förslagsvis inte öka mer procentuellt än vad de kommunalanställdas löner gör, menar Pia Dahlbom Rebelo.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Är det tillräckligt? Nej.

Ann Kajson Carlqvist anser sig värd denna saftiga höjning eftersom ”Trelleborg är inte en förvaltningskommun utan en utvecklingskommun. Det kommer att krävas mer av oss politiker.”. 2023 kommer Ann Kajson Carlqvist att ha ungefär lika mycket i arvode som sina kollegor i Lund, Helsingborg och Malmö.

Annons

Gör hon rätt som jämför sig med dessa? Nej!

Många yrkesgrupper har sett sina arbetsvillkor förändras och större krav ställas på dem. Vårdpersonal och personal på äldreboende som gick på knäna under pandemin. Lärare som tvingas jobba med större klasser. Poliser som möter ett ökat skjutvapenvåld och sprängningar. Listan kan göras lång.

Får dessa grupper 25 procents löneförhöjning? Nej.

Ann Kajson Carlqvist är förvånad över att så många utanför Trelleborg reagerat. Man har till och med kontaktat henne från Skara! Det finns en förklaring; man har satt Trelleborg på kartan: vi har de mest verklighetsfrånvända politikerna i hela landet!

Är då trelleborgarna nöjda och glada? Nej, inte alla.

Det är dock inte bara Ann Kajson Carlqvist det handlar om. De galopperande kostnaderna för det politiska styret är samtliga partier direkt eller indirekt medskyldiga till, undantag C och V. Fler kommunal- och oppositionsråd, högre ersättningar. Miljonerna rullar!

Det rätta hade varit att ni politiker i valrörelsen hade presenterat hela paketet för oss väljare, med tydligt beskrivna kostnader och eventuella fördelar.

Har detta skett? Nej.

Känner vi väljare oss grundlurade? Ja.

Ann Kajson Carlqvist och Venzel Rosqvist har uppvisat en total brist på omdöme. De har förbrukat vårt förtroende och bör avgå omedelbart. De är ett sänke för sitt parti. Man hoppas att det finns klokare krafter som kan ta över hos Moderaterna.

Annons

Och alla ni övriga företrädare för partierna i denna uppgörelse: gör en omvärldsanalys. Inflation, lågkonjunktur, höga energipriser, återhållsamhet i lönerörelsen. Detta är vad vi vanliga medborgare/väljare/skattebetalare har att förhålla oss till.

Är väljarnas förtroende för politiken skadat? Ja, ordentligt.

”Känner vi väljare oss grundlurade? Ja.”
Pia Dahlbom Rebelo

Frys alla arvoden på 2022 års nivå omedelbart. Tillsätt en ny utredning av antal kommunal/oppositionsråd, hur många behövs det egentligen? Arvodena ska förslagsvis inte öka mer procentuellt än vad de kommunalanställdas löner gör.

Återhållsamhet i lönerörelsen bör gälla även politiker.

Till alla er politiker som medverkat till beslutet: jag citerar Ann Kajson Carlqvist ”I medborgarundersökningar ser vi att Trelleborg ligger lågt på olika demokratiparametrar.”.

Tror ni att demokratiparametrarna höjts med denna affär? Nej.

Kunde dessa skattemiljoner använts bättre? Ja!

Pia Dahlbom Rebelo, Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons