Insändare

Fritids- och socialnämnden bör ta ansvar

Svar till Mats Svensson och Josefin Holmberg (den 14 maj). Nej, Mats och Josefin jag förtalar inte och är inte avundsjuk på BoIK! Jag vet att de gör ett helhjärtat arbete som de ska ha all heder av, som jag för övrigt svarat Jonas Persson, BoIK (den 16 maj). Min kritik gäller inte BoIK det gäller ett dåligt förberett förslag från fritidsnämnden.
Insändare • Publicerad 16 maj 2008

Omklädningsrummet har jag aldrig ifrågasatt. Självklart måste en idrottsplats ha bra omklädnads- och duschutrymme för sina utövare.

Men visst välkomnar jag också att det görs mer för de ungdomarna i Anderslöv som inte fångas upp av föreningarna och fritidsgården. Men varför belasta BoIK med detta när deras ledare redan går på knä som Jonas Persson skriver. Detta bör nog fritids- och socialnämnden ta ansvar för.

Ni skriver också att man anlitat en konsult för ta fram ett förslag för att aktivera ungdomarna, detta var nytt för mig och har i vart fall inte presenterats för kommunstyrelsen.

Ni påstår att jag vill profilera vår förening vilket är helt obefogat påstående, vi har inte på många år behövt söka kommunalt bidrag. Vi kan klara vår ekonomi själva vilket vi är glada för och vi förstår att ungdomsidrotten måst få kosta kommunen pengar.

Jag smutskastar inte BoIK, se mitt svar till Jonas Persson. Men ert inlägg är däremot en smutskastning gentemot mig.

Om ni som ni skriver jobbat i två år med frågan så kan man undra varför ett så dåligt förberett förslag läggs fram för kommunstyrelsen som dessutom presenterades på sittande möte, det vill säga ingen chans för oss att göra egna undersökningar eller rådfråga våra ledamöter i fritidsnämnden. Nej, ni får nog rannsaka er själva.

Rolf Olsson (mp)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.