Insändare

Fridag har aldrig varit aktuell

Insändare • Publicerad 3 april 2008

Genmäle till Fred Åberg (den 2 april).

ººDet är jag som är den "stackars tjänsteman" som enligt skulptören Fred Åberg är fullständigt obevandrad inom det konstnärliga området och som satts att knäppa mig fram på Internet och bedriva närmare undersökningar om Fred Åberg och hans skulptur Fridag.

Jag kan lugna Fred Åberg med att det inte var så i verkligheten, utan mer en sinkadus att jag upptäckte att skulpturen Fridag har ett par äldre syskon i Malmö och Stockholm när jag på eget initiativ egentligen sökte en bra bild på Fridag på Internet. Varken jag eller någon annan har såvitt jag vet anklagat Fred Åberg för att dölja det faktum att det finns mer än en Fridag och det är riktigt som Fred Åberg skriver att ingen hade heller frågat honom. Frågan hade helt enkelt aldrig varit aktuell.

Jag med flera har endast konstaterat att så är fallet.

Jag har naturligtvis full förståelse för Fred Åbergs besvikelse över att inte få sälja Fridag till Trelleborgs kommun, men jag har ingen som helst förståelse för hans grundlösa påhopp på mig som kommunal tjänsteman.

Jonas Rosenkvist, kommunjurist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.