Annons
Insändare

Friårshånet

Insändare • Publicerad 24 februari 2006

Läste i Allehanda att det finns många friårsplatserplatser över och få sökande. Har själv sökt till detta och fått det beviljat av arbetsgivare med en skriftlig överenskommelse och vad som gäller ( utbildning, erfarenhet för den som skall ta vikariatet )allt detta underskrivet av två parter. Döm om min förvåning när sedan arbetsförmedlingen ringer och att jag får avslag. Arbetsförmedlingen kunde inte förklara varför och efter att jag lagt ner en massa tid så kom det fram att arbetsgivaren backat. Efter olika kontakter så visas det att detta förfaringssätt är ganska vanligt.Jag trodde att en skriftlig överenskommelse var ett avtal, men det är helt ok att skriva under något och sedan helt sonika strunta i det, vart kan man vända sig för att få hjälp, det verkar som att alla inte orkar ta tag i det. Jag tror att arbetsgivaren hoppar av i många fall genom att arbetstagaren skall ta tjänstledigt och därigenom spara timmar eller få ersättning för någon dom tar in.

Jag skulle vilja ha friår det finns platser, avtal finns, plötsligt puff allt borta. När det sedan skrivs att det finns en massa platser kvar och få sökande så känns det som ett hån. Ni som har makten gör något så att vi som vill ha också kan få, hjälp med kontakter osv. Detta fungerar inte i dag.

/Kalle

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons