Annons
Insändare

Framtiden för Smygehuk

Åter på plats, den av turister och smygehamnare saknade avstånds/riktningsvisaren.
Insändare • Publicerad 15 oktober 2009
Foto: 

För att åter göra Sveriges sydligaste udde naturlig, förpassa den felkonstruerade och fula så kallade utkiken med det rostiga skrotet och betongklumpen, till tippen omgående. Åtgärda östra pirarmen så att folk kan beträda den i dag sydligaste punkten i Sverige, utan risk för skador. Se till att få rensat hamnen från tången. Vad gäller byggnader inom området skall dessa väl smälta in i den skånska miljön (se medborgarförslag 2008:25). I TA torsdagen den 1 oktober 2009 står att läsa på sidan A8. Nytt bolag ska marknadsföra Smygehuk. VD skall anställas, styrelse skall utses, dock utan helhetsansvar. Vad menas. Smygehuk marknadsför sig själv av den enkla anledningen att det är välkänt såväl i Sverige som utomlandsmed alla de sommaraktiviteter som äger rum årligen. Se bara på de tusentals turister/campare av olika nationaliteter som årligen besöker området runt Sveriges sydligaste udde. I artikeln framgår det också att hamnen ligger under tekniska nämnden och att där finns den bästa kompetensen (är det här man tänkt sig erbjuda den nya VD-tjänsten). Märkligt uttalande med tanke på hur hamnen skötts idag. Antingen är kommundirektören fel informerad eller så blundar han för verkligheten. Om nuvarande personer i förvaltningar/nämnder inte klarar av uppgiften, se då till att dessa blir utbytta, och att kompetent personal tar över. I artikeln nämns ett kommunalt utvecklingsbolag med VD som handhar bland annat turism. Vad skall vi med två VD:ar och två bolag som kommer att få samma arbetsuppgifter?

Hur ställer sig alliansen med kommunalrådet Bingsgård i spetsen till detta kostsamma förslag kommundirektören framför i TA? Kommentar från samtliga allianspartier önskevärd.

Nilla Andersson
Kjell Bergman, Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons