Annons
Insändare

Frågorna är många

Insändare • Publicerad 30 augusti 2005

Svar till Mats Sjölins och Sven Lindkvists (den 29 augusti).

Det är nedslående att konstatera att Mats Sjölin (v) och Sven Lindkvist (s) inte når spjutspetsskolans mål för skolår 3, det att kunna läsa och förstå.

Annons

Den borgerliga oppositionsgruppen har nämligen inte påstått att skolnämnden varit oenig i sina formella beslut. Vad vi hävdar är att det var borgerligheten som väckte frågan om friskolornas utsatta situation, och att det var borgerligheten som höll frågan vid liv. Varför närvarade exempelvis ingen socialdemokrat eller vänsterpartist när friskolorna bjöd in skolnämnden i våras? Varför ville Sven Lindkvist flytta skolnämndens gruppmöte så att det kolliderade med datumet för friskolornas inbjudan?

Varför svarade inte Sven Lindkvist på en tidigare insändare i ämnet? Så, vem är det egentligen som faller djupt?

Folkpartiets läsa-skriva-räkna-garanti presenterades av Lars Leijonborg för endast en månad sedan. Garantin innebär ett värdefullt stöd till

Spjutspetsskolan vars måldokument fastställdes i vintras och som folkpartiet står bakom. Måldokumentet skall revideras årligen. Mats Sjölin och Sven Lindkvist kan vara lugna för att folkpartiets förslag, med finansiering, kommer att hamna på skolnämndens bord när tiden är mogen. Förmodligen kommer även då socialdemokraterna, sin vana trogen, att försöka göra oppositionens bästa förslag till sina egna.

Slutligen är det sällsamt att bli omnämnd som "erfaren politiker" efter mindre än två år i politiken. Vad blir man då efter Sven Lindkvists alla år?

Förbrukad?

Lars Hemzelius, folkpartiet, ditt skyddsombud i politiken

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons