Insändare

Frågorna är fortfarande obesvarade

Anne-Marie Hansson har i en insändare (den 10 november) sökt bemöta mina tidigare inlägg i lasarettsdebatten med att kalla dem "en harang (fras utan innehåll) av utvräkta grova sakfel och överdrifter"!
Insändare • Publicerad 14 november 2008
Debatten kring Trelleborgs lasarett går vidare. Arkivbild: Mårten Svemark
Debatten kring Trelleborgs lasarett går vidare. Arkivbild: Mårten SvemarkFoto: 

Bästa Anne-Marie, jag kan acceptera att du uppenbart ställt en så kallad enkel fråga till regionrådet Henrik Hammar beträffande neddragningen av akutverksamheten vid lasarettet i Trelleborg. Jag beklagar att jag inte varken hört eller sett något om denna fråga.

Denna, din enda hör- och synbara viljeyttring under cirka femton år i M-landsting och region rörande lasarettets väl och ve ställer du cirka fyra månader efter det enhälliga beslutet i regionstyrelsen. Hur reagerade du innan beslutet var ett faktum. Du kan väl rimligen inte varit helt ovetande om vad som planerades.

Jag finner det närmast genant och oförskämt att kalla mina sakligt och allvarligt grundade påståenden i fem punkter om s-partiets ointresse för lasarettets fortgång som en harang av utvräkta grova sakfel och överdrifter.

Jag hade verkligen förväntat mig, att såväl du som Sten Björk, skulle sakligt bemöta ovannämnda påståenden om kommunledningens socialdemokraters obefintliga relationer med regionledningen uteblivande från viktiga sammanträden/möten rörande hela lasarettets verksamhet samt ett undflyende från att deltaga i personalens berömvärda försök att väcka allmän folkopinion mot neddragningen av lasarettets opererande discipliner.

I stället försöker du kringgå den avgörande problematiken med att hänvisa till den av dig för sent framställda och till intet förpliktigande enkla frågan om akutmottagningen.

Du kanske kan fundera över varför denna del av den totala verksamheten kom i fokus. Den praktiskt taget utraderade operativa verksamheten inom kirurgi, urologi och gynekologi decimerade givetvis allvarligt akutmottagningens fullödiga existens.

Jag finner det ytterst beklagligt, att du Anne-Marie bemöter min strävan om saklighet i debatten med ordval som "utvräka grova sakfel och överdrifter" utan att ens göra ett försök att bemöta mina fem påståenden om visat ointresse!

Bästa Anne-Marie, en sådan argumentation passar verkligen icke dig som

hedervärd person.

Så till sist, din självklara slutsats att Trelleborg är en viktig del av Skåne instämmer jag helt i - men borde då inte de lokala s-politikerna redan vid regionens bildande arbetat effektivt för att Trelleborg skulle hamna på regionkartan - inte som en vit fläck!

Det är verkligen inte politisk lyx att som folkvald representant för den valkrets Trelleborg tillhör speciellt bevaka Trelleborgs sjukvårdsintressen. Detta kan ske utan förskjutande av det övergripande regionperspektivet.

Olof Andersson (kd) före detta sjukhusdirektör och region-fullmäktigerepresentant
Olof Andersson (kd)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.